Privacy-verklaring Opium voor het Volk

Opium voor het Volk heeft een broertje dood aan spam in al zijn vormen en vindt bovendien het respecteren van privacy de normaalste zaak van de wereld. Vandaar dat we ons al vanaf het begin bezig hebben gehouden met het afschermen van informatie over onze bezoekers.

We hebben verschillende maatregelen getroffen om te zorgen dat niemand inzage krijgt in ons adressenbestand. We hebben onszelf ook beperkingen opgelegd in wat we wel en niet met de informatie kunnen doen, die door bezoekers van onze website wordt achtergelaten. Dit zijn ze:

Wat we niet mogen:

  1. We dragen de adres-, en andere informatie over onze bezoekers nooit over aan derden. Ook nemen we maatregelen om de gegevens van onze bezoekers te beschermen.
  2. We sturen bezoekers die daar niet expliciet in toegestemd hebben geen mailingen ('opt-in'). We maken hierbij een uitzondering voor persoonlijke bekenden en geliefden en voor professionals in de theatersector. Bezoekers die bij nader inzien geen mailingen meer willen ontvangen kunnen zich snel en anoniem uitschrijven (via de link onderin de e-mailing). Hun gegevens worden gewist.
  3. Zonder expliciete toestemming van de bezoeker bewaren wij geen gegevens buiten de informatie die nodig is om wangedrag te voorkomen (bijvoorbeeld in het gastenboek).

Wat we wel mogen:

  1. We mogen mailingen van andere theatergroepen, die we de moeite vinden, aan onze bezoekers doorsturen.
  2. We mogen de gegevens van onze bezoekers zo lang we willen bewaren, mits voldoende beveiligd.
  3. We mogen deze privacyverklaring aanpassen wanneer we dat nodig vinden, maar nooit zo drastisch dat we opeens wel adresgegevens aan derden mogen overdragen of 'op-out' mailingen mogen versturen. Er zijn tenslotte grenzen.

Dat was ons privacybeleid in een notedop. U kunt hier klikken om terug te gaan naar waar u vandaan kwam .