Pers over De Vriend N.V.

De Volkskrant    ★★★★☆
“Deze komedie heeft een moreel dilemma in het hart. De uitkomst is ronduit cynisch, maar deze geslaagde opvoering, bij De Vlams eigen gezelschap Opium voor het Volk, is dat niet. Regisseur Paul Knieriem benadrukt de lichtheid.”

het Parool    ★★★☆☆
“De Vriend N.V. is een vlotte toneeltekst die interessante morele dilemma's aankaart en de glijdende schaal van ethische principes blootlegt als het eigen comfort gevaar loopt. Een tekst over verwende moderne mensen die voornamelijk op zichzelf zijn gefocust, als erfenis van een opvoeding waarin het hun aan niets ontbrak.”

Trouw    ★★☆☆☆
“Schrijver Willem de Vlam heeft een bij vlagen zeer spitsvondig en geestig toneelstuk gesmeed waarin onder het mom van saamhorigheid egoïsme hoogtij viert. Een stuk ook met een hoge grap- en informatie-dichtheid. Iets te hoog af en toe. ”

De Vriend N.V.

Een Slimme Komedie over Familie en Diefstal

Zakenvrouw Eva de Vriend heeft haar vijf kinderen altijd het beste van het beste gegeven: de duurste internationale scholen, het beste netwerk, de beste baantjes, en veel - heel veel meer. Vanavond moet ze haar kinderen iets opbiechten. Ze heeft het geld voor al dat moois jarenlang bij elkaar gefraudeerd, en dat komt aan het licht. Voortaan moeten de kinderen het op eigen kracht zien te redden. Maar kunnen ze dat wel? En wíllen ze dat wel?

Na het grote succes van de Muurspecht slaan regisseur Paul Knieriem en schrijver Willem de Vlam opnieuw de handen ineen, ditmaal voor een echte Opium voor het Volk - voorstelling.

De voorstelling duurt, 1 uur en 30 minuten. Er is geen pauze.

Vanaf 11 februari 2015 te zien in het hele land.Met:

Leny Breederveld, Oda Spelbos, Stijn Westenend, Janneke Remmers, Ellen Parren en Harm Duco Schut

Door:

tekst: Willem de Vlam regie: Paul Knieriem Decor: Edwin Kolpa Lichtontwerp: Eva Donker Kostuumontwerp: Jorine van Beek Techniek: Mike van de Lagemaat Productie: Ellen Tjon A Meeuw Zakelijke Leiding: Maarten van der Cammen Publiciteit: Andrea Nieuwendijk Grafisch werk: Esther de Boer Publiciteitsbeeld: Jochem Jurgens en Esther de Boer Met dank aan: Casper Vandeputte; Frans en Annette de Vlam; Catherine ten Bruggencate; Tijn Docter en Lotje van Lunteren.