De Allesgelover Poster

Pers

Theaterkrant.nl    ★★★☆☆
“Hoofdrolspeler Bart Klever opent met een indrukwekkende monoloog over de complottheorieën die hem achtervolgen. Klever doet dat goed: fysiek, onverhoedse bewegingen, kronkelende terzijdes.”
“Hamer is de perfecte zorgzame dochter.”
“Nu eens is het een schrijnende komedie, dan weer een persiflage op films als Terminator 2, The Lord of the Rings en nog meer.”
“Verrassende, hilarische en spannende verwikkelingen volgen elkaar op. Albrechts achterdocht en waanbeelden nemen buitenproportionele vormen aan.”
“de scène van Klever als YouTube-presentator blijft geniaal. Hierin komen waan en tragiek samen.”

NRC Handelsblad    ★★★☆☆
“Op zijn Molières schreef De Vlam rondom het karakter vakkundig een ware huiskamerklucht, vol misverstanden, een paar ontzettend leuke wendingen en natuurlijk een dronken scène.”
“Hoofdpersonage Albrecht declameert de wildste samenzweringstheorieën, die hij ook nog eens bijzonder creatief aan elkaar weet te knopen.”
“Bart Klever geeft Albrecht een prachtig zweempje tragiek mee. Hoe meer bezeten hij zijn theorieën verkondigt, hoe meer het grote verdriet om zijn vertrokken vrouw doorschemert.”


pers over recent werk

over De Vriend N.V.

De Volkskrant    ★★★★☆
“Deze komedie heeft een moreel dilemma in het hart. De uitkomst is ronduit cynisch, maar deze geslaagde opvoering, bij De Vlams eigen gezelschap Opium voor het Volk, is dat niet. Regisseur Paul Knieriem benadrukt de lichtheid.”

het Parool    ★★★☆☆
“De Vriend N.V. is een vlotte toneeltekst die interessante morele dilemma's aankaart en de glijdende schaal van ethische principes blootlegt als het eigen comfort gevaar loopt. Een tekst over verwende moderne mensen die voornamelijk op zichzelf zijn gefocust, als erfenis van een opvoeding waarin het hun aan niets ontbrak.”


over De Muurspecht

De Volkskrant    ★★★★☆
komt aan als een mokerslag
“opvallend ingehouden” “De regie van Knieriem is gepast traag maar precies. Elke beweging telt.” “In De muurspecht draagt dertiger De Vlam een generatie ten grave.”

het Parool    ★★★☆☆
Ontroerend drama zonder sentiment
“ Knap is hoe De Vlam in zijn tekst en Hensema en Arons in hun spel het verdrietige gegeven met scherpte en humor brengen. De Muurspechtwordt geen moment sentimenteel en toch kom je aangeslagen weer buiten.”

Vrij Nederland
Overweldigend Intiem
“ De makers [slagen] erin om hevig te ontroeren met hun liefdevolle portret van een veel oudere generatie keurige intellectuelen, die ooit vervuld waren van hun betrokkenheid bij beloftevolle omwentelingen in politiek en wetenschap.”

De Allesgelover

Een vrolijke komedie over romantiek en complottheorieën.

Bioscoopeigenaar Albrecht ziet overal samenzweringen. Hij gelooft niet in een of twee complottheorieën, maar in álle. Van Atlantis tot de maanlanding; van de pyramides tot digitale televisie - alles wordt bestierd door geheime genootschappen met verborgen agenda's. In plaats van zijn noodlijdende bioscoop uit het slop te trekken, maakt hij dag en nacht youtube-video's waarin hij de meest wonderbaarlijke samenzweringen 'onthult'.

Zijn verstandige dochter Leia zoekt, in een poging om hun filmhuis te redden, contact met Antoinette. Die blijkt stomtoevallig een oude liefde van Albrecht. Hij weet niet dat Antoinette voor de internationale bioscoopgigant 'Cinemaster' werkt. En dat is maar goed ook, want Albrecht heeft 'bewijzen' dat Cinemaster een dekmantel is voor duistere krachten als de De Nieuwe Wereldorde en de Illuminati. Als hij erachter komt slaan alle stoppen door...

De Allesgelover is de eerste voorstelling in een nieuwe serie van vijf komedies over onze illusies en waanbeelden.

Met:

Bart Klever, Trudi Klever, Markoesa Hamer en Mitchell Havelaar

Nu te zien in het hele land      bekijk de spelfoto'sDoor:

tekst: Willem de Vlam regie: Paul Knieriem dramaturgie: Floortje Bakkeren decor: Katrin Bombe kostuumontwerp: Jorine van Beek rekwisieten: Alana van den Berg lichtontwerp: Gé Wegman zakelijke leiding: Maarten van der Cammen publiciteit: Leonie Dijkstra productie: Janneke den Engelsen/ProductieCollectief fotografie: Jochem Jurgens grafisch ontwerp: Studio Matusiak techniek: Sjef van der Ven, Arthur van der Stoop


bekijk de scenefoto's bekijk de scenefoto's bekijk de scenefoto's bekijk de scenefoto's