De Zoon

Hugo maakt een historische film over de regent Johan de Witt, die zijn trotse republiek overspoeld ziet worden door een golf van populisme en uitzinnige liefde voor een jonge prins.

Dan staat de 17-jarige David opeens voor de deur: Hugo’s verzwegen zoon. Hugo en zijn vriendin Eelke verwelkomen de jongen, maar hij blijkt in de ban van het nieuwe nationalisme. Dan voegt ook Davids overbelezen moeder zich bij het gezelschap. Hugo's huis verandert in een arena waar iedereen zich moet weren.

Hugo probeert de vrede in zijn huis terug te brengen, maar de geest is uit de fles. Een eeuwenoude vete wordt in zijn zitkamer beslecht.


Pers:

het Parool: "Willem de Vlams geestige en uptempo teksten zijn een mooie mix van alledaags taalgebruik en geconstrueerde theatertaal"
"sterk toneel"


Volkskrant: “een uitdagende tekst” “goede vondsten”

Theatermaker: "Het verband dat wordt gelegd tussen de zeventiende eeuw en de hedendaagse stand van ons land is even intrigerend als verlammend."

Toneelblog: "verrassend doordacht script”

waar speelt 'De Zoon' binnenkort?   

De Historische Keuken

Op sommige locaties kunt u vantevoren genieten van een heerlijke maaltijd verzorgd door 'De Historische Keuken'. Kok/Archeologe Claudia Vandepoel verzorgt een buffet vol biologische gerechten zoals ze in de 17e eeuw in de streek van uw theater gegeten werden.

Hierbij vertelt ze honderduit over deze periode: de mensen, hun leven en natuurlijk: hun keuken. Lees verder...

Download de E-Flyer

Maak uw vrienden enthousiast over de zoon en stuur hen onze digitale flyer!   

Credits:

tekst: Willem de Vlam regie: Carola Arons spel: Thomas de Bres, Harriët Stroet, Janneke Remmers & Krisjan Schellingerhout dramaturgie: Tom Helmer lichtontwerp & techniek: Eva Donker productie: Roos Brouwer decoradvies: Czeslaw de Wijs geluidadvies: William Bakker grafisch ontwerp: Frans Karthaus regie-assistentie: Maria Falkena Impresariaat: Bureau Berbee, culturele affaires